Descripció:
Aquest curs té com a objectiu principal treballar la cerca, selecció, caracterització i difusió de continguts digitals. Els participants escolliran un contingut educatiu (o situació d’aprenentatge) rellevant per a la seva etapa educativa i a partir del mateix desenvoluparan tot el recorregut de la cura de continguts utilitzant eines que s’explicaran en el transcurs de l’activitat. A més, en aquesta activitat es promourà la difusió dels continguts curats i treballats entre els participants que comparteixin etapa i/o especialitat.
Per a la realització d’aquest curs és imprescindible ser docent en actiu.
Objectius generals
Objectius específics
1.1. Aplicar de forma autònoma criteris didàctics, tècnics i científics en la cerca i la selecció de continguts educatius digitals que s’ajustin a una situació concreta d’aprenentatge.
1.2. Utilitzar cerques que permeten localitzar diferents formats de contingut i seleccionar els que afavoreixen la motivació, implicació i la participació de tot l’alumnat en una mateixa activitat.
2.1. Analitzar la idoneïtat de continguts digitals ja existents i aplicar de manera autònoma criteris didàctics, disciplinaris i tècnics per adaptar-los a una situació d’aprenentatge concreta.
2.2. Utilitzar les eines d’autor per editar continguts educatius digitals i substituir o modificar alguns dels seus elements, incloent-hi les seves metadades.
La formació és 100% no presencial.
Els participants tindran al seu abast tots els continguts ordenats i seqüenciats per aconseguir l’objectiu de l’assoliment dels objectius establerts. Cada participant haurà de realitzar de manera individual el lliurament, o participació activa, en les eines d’avaluació i seguiment d’aquesta secció.
Els continguts estan seqüenciats amb la finalitat de poder enllaçar les tasques empíriques i reflexives de les diferents seccions de les quals es compon. S’empraran diferents recursos digitals per aproximar els continguts als participants: presentacions, documents, vídeos, etc. L’objectiu de fer servir recursos digitals diferents és encoratjar als participants, oferint un ventall de formes de representació tal com marca el Disseny Universal per a l’Aprenentatge (DUA) i deixar paleses les possibilitats existents en un entorn formatiu digital. A més els continguts i aprenentatges adquirits tenen l’objectiu de ser transferibles per als participants en l’exercici de la funció docent.
El formador vetllarà entre d’altres aspectes:
Guillermo Guerrero Hernandez
José García Egea
Christòfol-Lluís Thwaite Rivas
Daniel Guerrero
Avaluació
Els aspectes a tenir presents de l’avaluació són les següents:
En tractar-se d’una formació 100% no presencial, es proposen les següents tasques o evidències a dur a terme:
Requisits de la certificació
S’han d’avaluar el 100% de les activitats desenvolupades de manera satisfactòria en la modalitat no presencial.
Amb el reconeixement del Departament d’Educació.