Descripció del programa

El programa ADA, dirigit exclusivament a les dones, realitza accions de formació per a l’adquisició i millora de les competències digitals amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria, el desenvolupament rural i reduir la bretxa de gènere.

La tecnologia i la digitalització estan transformant la nostra societat i, per tant, el mercat de treball; generen un món d’oportunitats i progrés, sempre que es garanteixi la igualtat d’accés en aquest món.

Diversos estudis, com ara el Baròmetre Dona TIC, promogut pel Departament d’Empresa i Treball, mostren que l’any 2023 encara persisteix la bretxa de gènere a Catalunya. Aquesta bretxa implica una menor participació de les dones en el sector tecnològic, fet que s’agreuja per la presència mínima de dones joves en les carreres STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i que pot perpetuar el biaix si no s’actua.

La bretxa de les TIC no només repercuteix en l’ocupació futura de les dones en un món cada vegada més tecnològic, sinó que també genera una pèrdua de talent i diversitat en la indústria tecnològica i la producció corresponent.

Per això, acurtar la bretxa de gènere i garantir la diversitat en aquest àmbit es converteixen en prioritats de les polítiques d’ocupació; per això, la misió del programa ADA és encoratjar les dones cap a la tecnologia.

Aquesta iniciativa està subvencionada pel SOC i es finança amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (MRR) finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU.

Qui pot participar?

El programa s’adreça, a dones (o persones que experimentin una identitat de gènere de dona i que així ho expressin) prioritàriament desocupades o en situació d’ERTO, residents en municipis de menys de 30.000 habitants.

També poden participar-hi un petit percentatge de dones ocupades o residents en altres tipus de municipis.

15 places disponibles.

Requisits:

Estar inscrita a les oficines del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Quant costa?

El programa i les accions formatives que realitzis són gratuïtes ja que està subvencionat 100% per a totes les dones participants.

On es fa?

  • La Garriga: Carrer del Figueral 57-59 Fundació Universitària Martí l’Humà
  • Les Franqueses del Vallés: Passeig del Pedraforca 22 Centre d’Art i Noves Tecnologies Can Font