KH Lloreda s’incorpora a la segona edició del programa Simbiosi Industrial al Vallès Oriental

6 de setembre de 2022 KH Lloreda s’incorpora a la segona edició del programa Simbiosi Industrial al Vallès Oriental

El dilluns dia 5 de setembre, es va signar el conveni entre KH Lloreda i la Fundació Universitària Martí l’Humà per tal que l’estudiant d’enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya, Marc Sorribes, pugui desenvolupar el seu Projecte Final de Grau analitzant i identificant oportunitats d’aprofitament i optimització de recursos, processos i residus.

La Fundació Universitària Martí l’Humà i la Universitat Politècnica de Catalunya col·laboren per ajudar a les empreses a portar a terme accions de simbiosi industrial. Els alumnes de la UPC tenen la possibilitat de triar indústries del territori, i en el marc del desenvolupament dels seus projectes final de grau o projectes final de màster ajuden a les empreses a identificar oportunitats de simbiosi industrial.

La simbiosi industrial es basa en la idea que el subproducte d’una empresa és la matèria primera d’una altra. Involucra indústries, en un enfocament col·lectiu de l’avantatge competitiu que implica l’intercanvi físic de materials, energia, aigua o subproductes. Les claus d’aquest programa són la col·laboració i les possibilitats sinèrgiques que ofereix l’intercanvi o comercialització entre indústries.

La pràctica de la simbiosi industrial facilita que els recursos es mantinguin vàlids per al seu ús productiu dins de l’economia durant més temps, facilitant així un pas cap a la creació d’una economia circular.