De Maria Montessori a les STEM.

Objectius

Maria Montessori fou una pionera en apostar per un canvi de perfils professionals.
Va proposar noves metodologies d’aprenentatge que no entenien d’orígens, estatus, edat o gènere.
Gràcies al seu llegat s’ha pogut salvar molt de talent que, en un entorn d’aprenentatge “convencional”, no hauria superat el primer nivell d’obstacles. Va contribuir a formar perfils complets, valents i creatius.

Avui, al segle XXI, ens trobem en un moment on els grans canvis es produeixen d’un dia a un altre, i totes les generacions (sobretot les més joves) han d’adaptar-se a aquests canvis amb agilitat i immediatesa. En tot aquest batibull, les STEM esdevenen aliades clau per ajudar a promoure generacions formades, informades, fortes i solvents. El segle XXI és, sens dubte, el segle de la tecnologia. I així ho hem de viure i consolidar, entre tots, entre totes…

Docent/s

Núria Salan

Professora de metal·lúrgia a l’ESEIAAT (UPC-Terrassa), Sotsdirectora de Promoció i Estudiantat, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia. Vaig estudiar Metal·lúrgia des de Químiques i vaig fer un doctorat en Enginyeria Metal·lúrgica a la UPC, on fa 30 anys que soc professora.

En aquest temps m’he anat “enamorant” de la tecnologia i a mesura que he anat descobrint tot el que es pot fer amb coneixement, ganes, recursos i tecnologia, he anat modificant el meu perfil professional, d’investigadora a professora, a tutora i mentora, a experta forense i a divulgadora.

Sense perdre mai l’essència de compartir i fer xarxa amb el meu entorn, ja que les xarxes sustenten la societat. I sense renunciar a tenir vida personal, familiar i social i mirant d’aprendre tot el que puc en tants àmbits com la vida i la capacitat em permeten. He tingut diversos reconeixements, entre els que m’agrada destacar el premi “Mujer y Tecnología” de la Fundación Orange (2017), el “DonaTIC” en divulgació (Generalitat) el 2019 i el Gaudí-Gresol en Notorietat i Excel·lència en Tecnologia que he recollit a Reus fa uns dies.

Format

Webinar gratuït a través de Zoom

Vols rebre informació?


Subscriu-te a la nostra newsletter per estar al dia de tot