El curs consisteix en la presentació de l’anatomia i fisiologia que pertany a les Figures Obligatòries de Jo Estill, les quals doten a l’alumne d’un domini teòric i pràctic molt complet per fer un bon ús de la seva veu.

L’alumne farà pràctiques en grup i de forma individual per demostrar que ha entès el material i que és capaç de practicar-lo de forma autònoma.

Hi haurà també un espai per a l’anàlisi d’exemples àudio/visuals i de repertori. Els assistents podran optar a fer una sessió oberta que consisteix a cantar o llegir un text per a posteriorment analitzar entre tots l’ús de la veu i millorar-lo. Una de les sessions obertes es destinarà a la higiene vocal per tal de donar eines per a tenir cura de la veu.

Un cop realitzada la inscripció en aquesta web cal registrar-se a la web d’Estill Voice training: aquí i pagar l’expedició del Certificat oficial juntament amb la compra del llibre en PDF (obligatori 40 dòlars).

Classes a les instal·lacions de la FUMH a la Garriga.
Aquest curs està obert a qualsevol artista o persona que utilitzi la veu professionalment, metges, logopedes, docents… i qualsevol altre que vulgui conèixer més sobre la seva veu i gaudir-la.

Objectius

  • Millor control de la qualitat vocal en aplicar les Figures Obligatòries d’Estill Voice Training. Millorar la qualitat vocal per millorar la comunicació.
  • Ampliació de la gamma de timbres vocals en l’ús de la veu cantada i parlada per tal d’enriquir la comunicació.
  • Capacitat d’utilitzar la veu sense forçar el tracte vocal.
  • Higiene vocal. Com fer un ús correcte de la veu i millorar els hàbits.
  • Control de l’ansietat davant l’ús professional de la veu.
  • Distinció de les qualitats vocals.

Continguts

Estill Voice Craft: el mètode d’ensenyament vocal creat per Jo Estill

La funció primària del mecanisme de la laringe.

Les 13 figures obligatòries.

Creació de veus segons l’ús de la laringe, tracte vocal i cos.

L’anàlisi de les qualitats de la veu.

L’higiene vocal. Com tenir cura i fer un bon ús de la veu.

 

 

CONTINGUT PER HORES DEL CURS D’ ESTILL VOICE TRAINING

 

 

  • DIA 1 (6,5 hores dividit entre teoria i pràctica)

 

Anatomia i fisiologia de l’aparell fonador

Potència (Sistema respiratori))

Esforç muscular /sistemes dinàmiques

To (freqüència)

 

  • DIA 2 (6,5 hores)

 

Control dels plecs vocals verdaders/inici del to

Control dels plecs vocals falsos

Control dels plecs vocals verdaders/cos cobertura

Sessió oberta de cant/text

 

  • DIA 3 ( 6,5 hores)

 

Control del cartílag tiroides /cricoides

Control dels paladar tou

Control de la posició laringeal

Sessió oberta: Higiene vocal (com fer un ús saludable de la veu i tenir-ne cura)

 

  • DIA 4 (6,5 hores)

 

Control de la llengua/mandíbula/llavis

Control de l’esfínter ariepiglòtic

Anclatge

Sessió oberta de cant/text

 

 

(Tots els exercicis  i qualitats descrits estan definits en el treball de Jo Estill (EVI) i per tant estan sota copyright)

 

Docent/s

Helen Rowson: MSc Voc Path, CCI Estill Voice International

Requisits d'accés

Llibre i Certificat EVT no inclosos, cal inscriure’s a la web d’Estill Voice Training).La funció primària del mecanisme de la laringe.
Repàs de les 13 figures obligatòries apreses en el Nivell I
Creació de veus segons l’ús de la laringe, tracte vocal i cos. Entendre com es genera la veu per tal de fer-ne un ús adequat (aprendre a modular la veu per comunicar millor i a no forçar-la).
L’anàlisi de les qualitats de la veu i del seu ús sense forçar el tracte vocal.
Control de l’ansietat i de les tensions en l’ús de la veu.

Un cop realitzada la inscripció en aquesta web cal registrar-se a la web d’Estill Voice training: https://www.estillvoice.com/find-a-course/?id=1808 (Nivell 2) i pagar l’expedició del Certificat oficial juntament amb la compra del llibre en PDF (obligatori).

Certificació

Inclòs el Certificat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Reconeixement

Activitat reconeguda en resolució de data 21/02/2024 pel Departament d’Educació en virtut de l’Ordre ENS/248/2012 (DOGC 6205 de 3 de setembre de 2012).

Testimonis

-“Me ha encantado poder conocer, explorar y experimentar cómo funciona la voz desde otros puntos de vista, rodeada de profesoras y compañeras estupendas. Ha sido un descubrimiento maravilloso.”

-“Un curs magnífic en tots els sentits, tant pels continguts, les professores i l’organització. Obligatori per a qualsevol docent de la veu i necessari per al públic en genrral per adquirir consciència de l’instrument que tots portem dins.”

-“Ha estat un curs molt interessant. La Helen és una professional amb moltíssima experiència i amb molt d’humor, totalment recomanable!”

-“Una experiència molt interessant ja que permet entendre els mecanismes de funcionament de la veu d’una manera molt tècnica però alhora molt clara i d’aplicació pràctica.”

– “És un curs que ha superat les meves expectatives. N’havia sentit a parlar molt, sobretot enfocat al cant modern. Penso però que és molt útil també per al cant clàssic i que, de fet, enriqueix moltíssim els conceptes tècnics sigui quin sigui l’estil que es canta. Crec que em servirà per a revisar i enriquir la tècnica clàssica, però també em servirà per trencar barreres i obrir-me a noves possibilitats en altres àmbits del cant. És molt molt recomanable per a tothom.”

Vols rebre informació?


Subscriu-te a la nostra newsletter per estar al dia de tot