Les paraules volen, circuit artístic de la Filanda per celebrar Sant Jordi a la Garriga.

6 de març de 2022 Les paraules volen, circuit artístic de la Filanda per celebrar Sant Jordi a la Garriga.

La pandèmia no va permetre celebrar Sant Jordi l’any passat com estem acostumats; compartint amor per les tradicions. Celebrem el dia del llibre, en què les paraules volen. Per això La Filanda Espai de creació proposa festejar-lo aquest any durant tota la setmana que envolta aquesta Diada amb un circuit d’instal·lacions expositives a la Garriga i una actuació poètica per fer una celebració diversificada i amb seguretat. El circuit artístic aplega diversos indrets del carrer així com la Biblioteca Núria Albó, el jardí i centre de dia de l’Asil Hospital la Garriga i el de la casa Can Ramos, seu de la Fundació Universitària Martí l’Humà.

«Les paraules volen… es perden i es troben» és la instal·lació artística amb llibres perduts que es pot visitar als Jardins de Can Ramos, seu de la Fundació Universitària Martí l’Humà, entre el 19 i el 23 d’abril. Hi haurà dues instal·lacions durant la setmana que envolta a la Diada de Sant Jordi.

En una, Mònica Segovia fa una instal·lació amb papiroflèxia i màquines d’escriure a l’entrada de l’Escola de Música (és el leit motiv de l’exposició, el fil conductor perquè la seva instal·lació es basa en la faula del fil vermell).

En l’altra, Júlia Puigcarbó fa la instal·lació “El Banc”, on sobre aquest es deixarà un circuit de llibres folrats en negre perquè es puguin emportar, però amb la condició de no saber quin llibre t’endús fins que obres la portada, i aquí és quan el públic decideix si la història li ha escollit o ell/ella ha escollit la història. L’artista Imma Navarro participa amb les capses realitzades per a l’obra de teatre «Calígula», de Kòmix Teatre, i que Júlia Puigcarbó ha escollit per a poder formar part de la seva exposició.

Aquest espai de Can Ramos també acollirà l’acció poètica amb els escriptors i escriptores de la Garriga Irina EderyGuillem R. Dasquens i Carla Penna acompanyats musicalment pel Joel Carro el dijous 22 d’abril a les 19 h. És un acte gratuït, però amb places limitades (reserves al telèfon 688 922 941).

«Les paraules volen… i omplen la Garriga» completa el circuit artístic. Són micro-poemes de poetes de fora i del poble per carrers i espais de la Garriga. Es podran veure entre el 19 i el 23 abril.