Primera Tribuna Universitària després de 3 anys

20 de novembre de 2022 Primera Tribuna Universitària després de 3 anys

Sopar-col·loqui amb Artur Mas:
Divendres passat 18 de novembre vam tenir l’honor de comptar amb el President Artur Mas, qui ens va parlar de les perspectives polítiques i econòmiques per al futur de Catalunya.
Tot repassant el recorregut del nostre país al llarg dels últims 30 anys i utilitzant exemples com ara el del Nord d’Itàlia, el President va recalcar la importància del fet que política i economia hagin anat de bracet durant aquest temps.
Al llarg de 30 anys Catalunya va esdevenir un país amb una economia oberta al món, internacionalitzada, amb un mercat obert a l’exterior i un teixit empresarial intern i uns sindicats que ho entenien com la clau del futur.
La reconversió industrial, la creació de centres de recerca, la fiscalitat dels impostos de les empreses familiars protegida, van tenir continuïtat i van estar garantides amb l’autonomia i els diferents governs al llarg dels anys 80, 90, fins arribar al 2007 i acabar al 2014.
Ens trobem ara, havent ja apostat per la sobirania, amb un clar retrocés de l’economia que ens ha portat a una important crisi.
Artur Mas a plantejar-nos dos possibles escenaris de cara al futur: l’autonomia que sabíem gestionar i controlar tot i les limitacions que ens presentava; o una sobirania plena d’incerteses, patiment i un seguit de variables que no dominem, però que ens ofereix la possibilitat de ser un país lliure i equiparar-nos amb les grans nacions del món.