Tant l’estètica com la gastronomia es consoliden des del pensament filosòfic, aconseguint el seu punt màxim de desenvolupament en la modernitat.
La gastronomia engloba el fet culinari, però també les dimensions socials i polítiques així com l’estètica. Hi ha moltes referències al llarg de la història del
pensament, que posen en relació les pràctiques artístiques i gastronòmiques com a esdeveniments creatius que es mouen en un mateix nivell. A més, en els darrers anys, els vincles entre art, disseny i menjar s’han fet cada cop més estrets. Per una altra part, allò culinari i allò gustatiu, han estat objecte de reflexió d’una branca
de l’estètica contemporània anomenada “estètica gustatòria”. L’objectiu d’aquest curs és explorar les relacions entre l’art i la gastronomia des del context filosòfic, tant des d’una perspectiva històrica a través de les darreres tendències com la neurogastronomia i la gastronomia experiencial. Així mateix, es posarà especial èmfasi en la comprensió del fet gastronòmic com a acció artística.