Compositors i llibretistes han posat sobre l’escenari la denúncia social de la violència de gènere o «viogen».

La denominada «Viogen» és aquella violència que s’exerceix sobre les dones per part de qui ha estat o està vinculat per relacions d’afectivitat. L’objectiu és la destrucció de l’altra persona física o psicològicament i aconseguir la seva nul·litat.

En aquest cicle de conferències ens endinsarem a través de l’òpera, en la violència de gènere. Violència de l’home cap a la dona, que és la més comuna, però també veurem la violència o maltractament de la dona cap a l’home.

La denúncia social que es fa en aquestes òperes ens ajuda a ser més conscients de les terribles conseqüències d’aquesta «malaltia mental i social» dels éssers maltractadors, el seu ego, les seves frustracions, el seu perfil psicològic i el perfil psicològic de les seves víctimes que són escollides per la ment subconscient del maltractador com perfectes peces per a la seva perversió del seu mirall inconscient.

  1. Rita o el marit maltractat. Gaetano Donizetti  (1841)
  2. Carmen. George Bizet (1875)
  3. Otello. Giuseppe Verdi ( 1887)
  4. Pagliacci. Ruggero Leoncavallo (1892)

Un cicle de conferències per reflexionar i ser testimonis de com, paradoxalment, a través de bellíssimes melodies i  passatges musicals extraordinaris, la genialitat del compositor   és capaç de reflectir unes situacions tan brutals com la violència de gènere.

De la mà de la Silvia Rovira ens endinsarem en aquest gran tema. Els dies de classe seran els dijous:

18 i 25 de maig i 08 i 15 de juny

Inscripció

Inscripció

Vols rebre informació?


Subscriu-te a la nostra newsletter per estar al dia de tot